Ungsbakad citron- och vinägerlax
Då var det dags att damma av den här gamla bloggen oxå :)
Börjar med dagens lunch som blev ungsbakad lax med kokt broccoli och keso. Broccolin kokade jag bara ett par minuter i saltat vatten och keson gjorde jag inget med, förutom att lägga upp den på tallriken. Laxen däremot la jag på en bit folie i en form, la på 4 vitlöksklyftor, ringlade över lite fikonvinäger och citronsaft samt kryddade med salt och citronpeppar. Sen packade jag in alltihopa i folien, ställde in det i ungen i ca 20 min på 175 grader. Den vätskan som blev över hällde jag sen över alltihopa. Supergott och väldigt nyttigt!
Så klart kan man skippa vinägern, eller ta en annan sort, vilken man nu har. Man kan så klart även byta ut citronpepparn mot vanlig peppar. Men jag tycker att det sura, salta och syrliga blir en kanongod kombination. Vanlig fryst lax smakar ju annars inte sådär jättemycket :)
Kommentarer
Trackback