Varianter på scones

Igår var jag sugen på soppa och kände att jag ville ha vitlöksbröd till. Men jag var inte sugen på att gå o handla och det ända brödet jag har hemma, eftersom jag egentligen ska äta enligt GI, var ett mörkt bröd med hela korn, vilket inte passar som vitlöksbröd. Så jag bestämde mig för att testa ngt "nytt". Så jag rörde ihop en sconesdeg och istället för att forma degen till en rund platta delad i 4 delar, gjorde jag det till en korv som jag skar diagonalt i flera minde skivor. Sen blandade jag ihop Milda smör & rapsolja med en vitlöksklyfta och en tesked flingsalt som jag sen la ner i skårorna på degen. Sen in i ugnen ca 10-15 min så att brödet får lite färg. Blev faktiskt väldigt gott. Lite lagom vitlökssmak. Till blev det Keldas tomatsoppa med lite riven ost i. 

I förrgår gjorde jag scones med torkade aprikoser i. Även detta blev väldigt gott, åt det till frukost med honung på. Verkligen inte det nyttigast men är lite förkyld nu o tycker synd om mig själv så därför tyckte jag att jag kunde unna mig detta.

Så här såg mitt vitlöksbröd ut när det var klart, ingen skönhet, men gott!


Kommentarer
Postat av: Vilda

Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-11 @ 08:07:01
URL: http://gravidforsakring.net
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2011-07-20 @ 05:26:19
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0